Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τα μυστικά του foundation*


Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε ένα foundation που να δείχνει σαν να είναι το φυσικό μας δέρμα. Δεν θέλουμε να βλέπουμε μια στρώση από make-up σαν κιμωλία στην επιδερμίδα μας. Εκτός του ότι μας δείχνει πιο μεγάλες, φαίνεται αρκετά βαρύ και δεν είναι καθόλου κολακευτικό.

Έτσι, για να γίνεις make-up artist στο σπίτι, θα πρέπει να εξασφαλίσεις το σωστό foundation για τον τύπο του δέρματός σου και τις ανάγκες σου και να δημιουργήσεις τον τέλειο καμβά για οποιοδήποτε look. Και φυσικά δεν υπάρχει πιο κατάλληλος από τον make up artist της Max Factor Γιάννη Μαρκετάκη για να μας δώσει τις πολύτιμες συμβουλές του...

Η προετοιμασία του δέρματος

Η προετοιμασία του δέρματός σου πριν απλώσεις το foundation είναι βασική για το τελικό look. Εάν έχεις συνήθως πρησμένα μάτια, σε ενυδατωμένο πρόσωπο, τρίψε ελαφρά με τον παράμεσο (για πιο ανάλαφρο άγγιγμα) την περιοχή γύρω από τα μάτια, κάνοντας μια κίνηση απ' έξω προς τη μύτη. Ακόμη και εάν κάνεις αυτή την κίνηση για ένα μόνο λεπτό, το πρήξιμο των ματιών θα ελαχιστοποιηθεί και τα μάτια σου θα φαίνονται πιο ξεκούραστα. Πίεσε δεξιά και αριστερά από τη μύτη για να μετριάσεις την ένταση στο πρόσωπο και να διευκολύνεις την καλύτερη κυκλοφορία της λέμφου.
Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσεις να ακολουθήσεις και μια ήπια απολέπιση που θα βοηθήσει το δέρμα σου για να φαίνεται νεότερο αναζωογονώντας, παράλληλα, πιο γρήγορα τα κύτταρα.

Η εφαρμογή του foundation

1. Πως θα επιλέξεις τη σωστή απόχρωση foundation
Για να εξασφαλίσεις ότι έχεις βρει το καλύτερο χρώμα που ταιριάζει με το χρώμα της επιδερμίδας σου, θα πρέπει να δεις το χρώμα στο κάτω ζυγωματικό, στην ένωση με το λαιμό. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια ομοιογενής απόχρωση της επιδερμίδας σε όλο το πρόσωπο και λαιμό.

Προσοχή!!!!
Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν επιλέγουν το foundation τους, είναι ότι επιλέγουν σκουρότερη απόχρωση, θεωρώντας ότι αυτό θα ζεστάνει το χρώμα του δέρματος και θα τις κάνει να φαίνονται μαυρισμένες και υγιείς. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις τη σωστή απόχρωση του δέρματός σου και να το «ζεσταίνεις» με bronzer και ρουζ.

Η επιλογή ενός foundation κίτρινης απόχρωσης είναι πολύ πιο κολακευτική για την απόχρωση του δέρματός σου. Εάν η απόχρωση του δέρματός σου είναι πιο ροδαλή, οι κίτρινες χρωστικές του foundation θα εξουδετερώσουν την κοκκινίλα και θα κάνουν το foundation να φαίνεται πιο κρεμώδες. Όσο περισσότερη μελανίνη υπάρχει στο δέρμα σου, τόσο πιο κίτρινη είναι η απόχρωση του δέρματός σου. Έτσι, λοιπόν, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις ένα foundation που θα συμπληρώνει αυτές τις αποχρώσεις για πιο φυσικό τελικό αποτέλεσμα.

2. Πως θα εφαρμόσεις σωστά το foundation
Καθώς μεγαλώνουμε, η απόχρωση της επιδερμίδας μας αλλάζει. Θα διαπιστώσεις ότι έχεις περισσότερες κοκκινίλες στα μάγουλα και ότι γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο, το χρώμα του δέρματος γίνεται πιο σκούρο. Εκεί μπαίνει το foundation στο παιχνίδι, για να εξισορροπήσει αυτές τις αποχρώσεις.

Το κλειδί για ένα τέλειο foundation, είναι να φαίνεται φυσικό. Όλοι θέλουμε να φαινόμαστε σαν να μην φοράμε make-up, ότι η ομορφιά μας είναι φυσική.

Για να το πετύχεις πρέπει να φοράς το make-up σε απευθείας φως ημέρας. Το παράθυρο δεν θα πρέπει να βρίσκεται στα αριστερά ή στα δεξιά σου, αλλά θα πρέπει να στέκεσαι ακριβώς μπροστά στο παράθυρο.

Εάν εφαρμόσεις foundation στην περιοχή της ζώνης T του προσώπου σου πρώτα, θα αποφύγεις τη συσσώρευση make-up γύρω από τις άκρες της γραμμής του πηγουνιού σου.

Το foundation δεν μπαίνει σε όλο το πρόσωπο. Θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο κοιτάζοντας το πρόσωπό σου για να προσδιορίσεις τα σημεία όπου το δέρμα σου φαίνεται πολύ ωραίο και τις περιοχές που χρειάζονται προσοχή και κάλυψη. Απόλαυσε μία συνολική μεταμόρφωση.

Οι γυναίκες συχνά περιμένουν τα προϊόντα να δράσουν στιγμιαία, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους καμία τεχνική ή ζήτημα εφαρμογής. Εάν μπορείς να αφιερώσεις 3 λεπτά για να εξετάσεις καλά το πρόσωπό σου, θα έχεις ένα καλύτερο και πιο φυσικό foundation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου