Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Perfect 10

ΔΕΚΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ!



1. Shiseido, Future solution LX, Ultimate regenerating serum, €289,05
Ιστορικό: Το 2006 ανακαλύφθηκε ο επιβαρυντικός ρόλος της πρωτεΐνης Serpin b3 στη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων της επιδερμίδας. Πρόσφατη έρευνα της Shiseido έδειξε μάλιστα ότι η εισχώρηση αυτής της πρωτεΐνης στον πυρήνα του κυττάρου τον καταστρέφει και ότι οδηγεί σε εξάπλωση βλαβών στα γύρω κύτταρα. Ομως το ενεργό συστατικό Skingenecell 1P, το οποίο έχει ενσωματωθεί συμπυκνωμένο σε μικροκάψουλες στη φόρμουλα του νέου ορού της Shiseido, αναστέλει τη δράση της Serpin b3, αποκαθιστά τις βλάβες των κυττάρων, αναζωογονεί την επιδερμίδα και την κάνει περισσότερο ανθεκτική στη γήρανση.
Ξεχωρίζει γιατί: Δεν καταπολεμά απλώς τις ρυτίδες, αλλά αποτρέπει και την εκδήλωση νέων.

2. Lancôme, Visionnaire [LR 2412 4%], € 82
Ιστορικό: Οταν τα φυτά υφίστανται επιθέσεις, παράγουν ιασμονικό άλας, ένα σηματοδοτικό μόριο που ενεργοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσης των κατεστραμμένων ιστών τους. Ωστόσο χρειάστηκαν 10 χρόνια έρευνας στα εργαστήρια της Lancôme, προκειμένου να σχεδιάσουν το τεχνολογικά προηγμένο μόριο LR 2412 -το οποίο μιμείται τη δράση του ιασμονικού άλατος- και να το εντάξουν σε ένα προϊόν. Το μόριο αυτό έχει την ικανότητα να αυτοενεργοποιείται, να εμποτίζει όλες τις στιβάδες του δέρματος και να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις που επιταχύνουν την ανάπλαση της επιδερμίδας.
Ξεχωρίζει γιατί: Πρώτη φορά ένα προϊόν διόρθωσης των ρυτίδων, των πόρων και της ανομοιογένειας της επιδερμίδας απευθύνεται σε κάθε ηλικία.

3. Dior Prestige, Crème satin revitalisante, € 291,40
Ιστορικό: Η εύθραυστη, κουρασμένη ή εξασθενημένη επιδερμίδα αντιδρά υπερβολικά τόσο στο εχθρικό περιβάλλον όσο και σε μη επιθετικά εξωτερικά ερεθίσματα. Η αντίδραση εκφράζεται με μικροφλεγμονές σε κυτταρικό επίπεδο, οι οποίες επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης και κάνουν την επιδερμίδα ακόμα πιο εύθραυστη. Αυτός ο φαύλος κύκλος μπορεί όμως να σπάσει χάρη στο πολύτιμο rose satine nectar και στα άνθη της kniphofia, δηλαδή χάρη στα στοιχεία που υπάρχουν στην ανανεωμένη σύνθεση της διάσημης αντιγηραντικής σειράς Prestige. Tα ενεργά συστατικά τους εμποδίζουν τη συσσώρευση μικροφλεγμονών, μειώνουν τον βαθμό αντίδρασης της επιδερμίδας και ενισχύουν την άμυνά της απέναντι στις περιβαλλοντικές επιθέσεις.
Ξεχωρίζει γιατί: Η κρέμα και τρία ακόμα πολυτελή προϊόντα συνθέτουν την πιο ολοκληρωμένη αντιγηραντική σειρά για τη φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας.

4. L’Oréal Paris, Revitalift, Ολική αναδόμηση 10, €19,65
Ιστορικό: Για να αντιμετωπίσει τις βλάβες από τις αιφνίδιες αλλαγές που προκαλούν ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες, η επιδερμίδα έχει σχεδιαστεί να αυτορρυθμίζεται, να αντιδρά και να επανορθώνεται αυτόματα. Συχνά όμως, εξαιτίας του καθημερινού στρες, παρουσιάζονται... σφάλματα στο σύστημα, με συνέπεια οι βλάβες να μη διορθώνονται άμεσα και έτσι να εμφανίζονται σταδιακά στην επιδερμίδα σημάδια γήρανσης. Η καινοτόμος σύνθεση της L’Oréal Paris περιέχει λοιπόν μια σειρά πολυλειτουργικών συστατικών, τα οποία ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας και τη βοηθούν να διορθώσει τα σφάλματα του συστήματος. Ετσι προλαμβάνεται η εμφάνιση ή η επιδείνωση των βλαβών στην επιφάνεια του δέρματος.
Ξεχωρίζει γιατί: Ανταποκρίνεται σε διαφορετικές καταστάσεις της επιδερμίδας - για παράδειγμα, μπορεί να αντιμετωπίσει τη χαλάρωση, τις κηλίδες, τις ρυτίδες, τη θαμπή ή ανομοιογενή όψη. Γι’ αυτό κάθε γυναίκα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει.

5. Clarins, Vital light serum, Dark spot correction, Age repairing, € 101,90
Ιστορικό: Η αρχή έγινε πέρυσι, με τη σειρά Vital light και την αξιοποίηση των pioneer plants, μιας ειδικής ομάδας φυτικών εκχυλισμάτων που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φωτεινότητας της επιδερμίδας. Στη σύνθεση του νέου συμπυκνωμένου αντιγηραντικού ορού οι ερευνητές της Clarins πρόσθεσαν πάντως ένα δραστικό και απολύτως ασφαλές μόριο φαρμακευτικής προέλευσης, το οποίο δρα σε συνδυασμό με το εκχύλισμα του φυτού spergularia για τον αποχρωματισμό των καφέ κηλίδων – δηλαδή εμποδίζει τη δράση ενζύμων που προκαλούν υπερπαραγωγή μελανίνης.
Ξεχωρίζει γιατί: Είναι μια από τις ελάχιστες δραστικές συνθέσεις κατά των κηλίδων που προσφέρει ορατά αποτελέσματα χωρίς να περιέχει υδροκινόνη - μια δραστική ουσία αποχρωματισμού με αρκετές παρενέργειες. Ετσι είναι απόλυτα ανεκτή ακόμα και από γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα.
 
6. Biotherm, Skin vivo uniformity, € 69,90
Ιστορικό: Σύμφωνα με μελέτες, η νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας συνδέεται άμεσα με τον ομοιόμορφο τόνο της. Ετσι οι βιολόγοι της Biotherm -με τη βοήθεια της γονιδιακής επιστήμης- όρισαν τις κηλίδες, την ερυθρότητα, την τραχύτητα, τη θαμπάδα και την απώλεια της ελαστικότητας ως τις πέντε ενδείξεις-κλειδιά που αλλοιώνουν την ομοιογένεια της επιδερμίδας, ιδίως αν αυτή έχει εκτεθεί στις ακτίνες UV. Στη συνέχεια εντόπισαν τις πέντε ομάδες γονιδίων που σχετίζονται με τις αλλοιώσεις αυτές και επέλεξαν πέντε ενεργά συστατικά που αφενός παρέχουν ένα ισορροπημένο σύστημα προστασίας των γονιδίων από τις ακτίνες UVA/UVB και αφετέρου αποκαθιστούν την ομοιομορφία της επιδερμίδας.
Ξεχωρίζει γιατί: Προσφέρει καθημερινή προστασία και στοχευμένη δράση κατά των μικροαλλοιώσεων, οι οποίες κάνουν ακόμα και μια επιδερμίδα που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρυτίδων ή χαλάρωσης να δείχνει γερασμένη.
 
7. La Prairie, Cellular power infusion, € 410 (τα 4 φιαλίδια)
Ιστορικό: Τα μιτοχόνδρια, οι μονάδες παραγωγής ενέργειας των κυττάρων, αρχίζουν με το πέρασμα του χρόνου να υπολειτουργούν λόγω βλαβών που συσσωρεύονται στο DNA τους, με συνέπεια οι επανορθωτικοί μηχανισμοί των κυττάρων να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές φθορές και η επιδερμίδα να εμφανίζει ορατά σημάδια γήρανσης. Ομως η La Prairie πήρε μέτρα. Με κύρια συστατικά ένα ανθεκτικό στο περιβαλλοντικό στρες φύκι των Ελβετικών Αλπεων, ένα πεπτίδιο που συμβάλλει στην αποκατάσταση του μιτοχονδριακού DNA και ένα εκχύλισμα φυτικών βλαστοκυττάρων που παρέχει αντιοξειδωτική προστασία, δημιούργησε ένα ισχυρό κοκτέιλ το οποίο διασφαλίζει την αδιάπτωτη παροχή ενέργειας, προστατεύει την επιδερμίδα από το εξωγενές στρες και ενισχύει τους φυσικούς μηχανισμούς ανανέωσης των κυττάρων.
Ξεχωρίζει γιατί: Τα συστατικά του προϊόντος ενώνονται ακριβώς πριν από τη χρήση και το κοκτέιλ κάθε φιαλιδίου παραμένει ενεργό για 7-10 ημέρες. Από την άλλη, το κοκτέιλ είναι σχεδιασμένο ώστε να χρησιμοποιείται ως θεραπεία ανανέωσης κάθε 3 μήνες για 28-40 ημέρες ή μετά από περιόδους έντονου στρες, ταξίδια και απότομη αλλαγή κλιματολογικών συνθηκών.
 
8. Chanel, Ultra correction lift, Ιntensive lifting concentrate, € 155,40
Ιστορικό: Η μελέτη του προσώπου ως τρισδιάστατης αρχιτεκτονικής κατασκευής οδήγησε το 2009 τους ερευνητές των εργαστηρίων Chanel στην ανάπτυξη του elemi PFA -ενός αποκλειστικού συστατικού που ενεργοποιεί τις πρωτεΐνες σύσφιξης της επιδερμίδας- και ο οίκος εμπλούτισε με αυτό τη σύνθεση της αντιγηραντικής σειράς Ultra lift. Στον δε νέο συμπυκνωμένο ορό, το elemi PFA συνδυάστηκε με ένα πεπτίδιο τριπλής δράσης που αποκαθιστά, προστατεύει και οργανώνει το δίκτυο των ινών ελαστίνης. Ετσι η ενορχηστρωμένη δράση των δύο συστατικών ενισχύει το «πλέγμα» του δέρματος, δηλαδή τους ιστούς στήριξής του, και επαναφέρει τη σφριγηλότητα στην επιδερμίδα.
Ξεχωρίζει γιατί: Με την εφαρμογή του ορού σχηματίζεται ένα αόρατο φιλμ που τεντώνει την επιφάνεια της επιδερμίδας και δημιουργεί ένα αμέσως ορατό εφέ λίφτινγκ.
 
9. Helena Rubinstein, Re-plasty, Age recovery, € 250
Ιστορικό: Η συνεργασία της μάρκας με τη διάσημη κλινική αισθητικής χειρουργικής La Clinic-Montreux έδωσε την έμπνευση για τη δημιουργία της Re-plasty, της πρώτης σειράς άμεσης καλλυντικής επέμβασης. Αυτή τη φορά οι όροι αντιστράφηκαν και η Helena Rubinstein ζήτησε από ασθενείς της κλινικής που είχαν υποστεί μικροεπεμβάσεις να δοκιμάσουν τη νέα επανορθωτική κρέμα νύχτας, η οποία περιέχει το αποκλειστικό αντιγηραντικό μόριο Proxylane σε πολύ υψηλή συγκέντρωση (30%). Η δραστικότητα της σύνθεσης επαληθεύτηκε, καθώς επιτάχυνε την επούλωση και βελτίωσε θεαματικά τις δερματικές βλάβες, τις ατέλειες και τις ρυτίδες.
Ξεχωρίζει γιατί: Η κρέμα περιβάλλει σαν επίδεσμος την επιδερμίδα και την ενυδατώνει, την αναπλάθει, τη βοηθά να επανορθώσει ταχύτερα τις φθορές της.
 
10. Estée Lauder, Idealist cooling eye illuminator, € 63,50
Ιστορικό: Η γλυκοζαμίνη, ένα συστατικό που προέρχεται από τη ζάχαρη και συντελεί στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων χωρίς τη χρήση οξέων, έγινε πυρήνας για τη φόρμουλα των προϊόντων Idealist, που στοχεύουν στην ανανέωση της υφής και του χρωματικού τόνου του δέρματος. Σήμερα στη σειρά προστίθεται μια σύνθεση εμπλουτισμένη με ένα αποκλειστικό σύμπλεγμα υψηλής συγκέντρωσης, το οποίο καταπολεμά μακροπρόθεσμα τις κύριες αιτίες δημιουργίας των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος των ματιών. Επιπλέον, με τη βοήθεια της τριπλής οπτικής τεχνολογίας, οι μαύροι κύκλοι δείχνουν αμέσως λιγότερο δραματικοί και τα μάτια πιο ξεκούραστα.
Ξεχωρίζει γιατί: Διαθέτει το πρώτο ειδικά σχεδιασμένο απλικατέρ με κεραμική κεφαλή, το οποίο δροσίζει, αναζωογονεί και κάνει απαλό μασάζ στην επιδερμίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου