Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

" Time 2 Conc ( R) eal ! " Best Concealers - Correctors



Intro:

"Το concealer είναι το μυστικό για το σύμπαν" (των γυναικών) αποφώνησε η τιτανοτεράστια Bobbi Brown και ουκ ολίγο λάθος είχει ! Όλες κυνηγάμε το αψεγάδιαστο πρόσωπο , με τα τέλεια ζυγωματικά , τα ζουμερά χείλη , τις τεράστιες εκθαμβωτικές βλεφαρίδες αλλά ξεχνάμε το πιο σημαντικό.... τον καθρέφτη μας που δεν είναι άλλος από τα μάτια μας ! Ποια δεν θα ήθελε να φαίνεται ξεκούραστη στο βλέμμα και στην όψη , δίχως τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια? Όσο και να προσπαθείτε με διάφορα γιατροσόφια , κρέμες , σπιτικές ζωμόσουπες και 12ωρο ύπνο δε γίνεται δουλειά! Χρειάζεται  κάτι άλλο, μια βοήθεια από το χέρι του Θεού-Mακιγιέζ...όπως τότε με το γκόλ του Μαραντόνα στον τελικό του Μουντιάλ !   Στην δική μας γλώσσα ονομάζεται " Concealer " και πολλές φορές συνδυάζεται με τον " Corrector " !  Πολλές από εσάς δε μπορείτε να τα ξεχωρίσετε και νομίζετε πως είναι το ίδιο...αλλά δεν είναι ! Ο  Corrector  χρησιμοποιείται για να καλύψει δυσχρωμίες ανάλογα το χρωματικό τύπο του μαύρου κύκλου ή τυχόν κάποιου σπυριού ακόμα και να φωτίσει κάποιο σημείο ενώ το Concealer κρύβει τις ατέλειες και μπαίνει πάντα πάνω από τον corrector ! Κάποιες εταιρίες  τα έχουν κάνει 2 σε 1 , στην ίδια συσκευασία απλά λίγες το έχουν καταφέρει σωστά όπως η Bobbi Brown. Στο σημερινό άρθρο έχω συλλέξει - δοκιμάσει τα πιο θεϊκά , γουστουριόζικα , worth of money και top concealers του πλανήτη.

Έχουμε και λέμε :

 Όπως τα makeup έτσι και τα concealer χωρίζονται σε κατηγορίες άναλογα το σκοπό  που έχουν δημιουργηθεί αλλά και τις προτιμήσεις πολλές φορές των πελατών . Έτσι έχουμε : υγρό-ενυδατικό , mousse ,duo , stick , compact , pencil αλλά και τις παλέττες που τα περιέχουν διάφορες αποχρώσεις .
Ανάλογα λοιπόν τις ανάγκες που έχει η περιοχή των ματιών σας αλλά και αν τυχόν υπάρχουν δυσχρωμίες διαλέγετε τη σωστή απόχρωση για εσάς .

Ποιά θα ήταν η κατάλληλη απόχρωση για εσάς  ? 

Αυτή που θα είναι τουλάχιστον 2 τόνους πιο ανοιχτή από το makeup που χρησιμοποιείτε , δίνοντας έτσι λάμψη στο πρόσωπο αλλά και σας χαρίζει ξεκούραστο βλέμμα . Αυτές που υποστήριζουν ότι πρέπει να είναι στον ίδιο τόνο με την επιδερμίδα ή του makeup , ίσως δε ξέρουν τεχνικές αλλά το πιο σημαντικό δε ξέρουν τι τους γίνεται σε ό,τι έχει σχέση με το μακιγιάζ . 

Τι σύσταση να διαλέξω, ενυδατικό,stick,pencil ?

Αυτό εξαρτάται ανάλογα την επιδερμίδα , την περιοχή , τις λεπτές γραμμές ,τις ρυτίδες, τους τυχόν μαύρους κύκλους αλλά και τι βολεύει στον καθένα μας! Βασικά είναι σύμφωνα με τα ποσοστά κάλυψης και για ποιο σκοπό-ανάγκες το θέλετε .  Πχ αν έχετε τις πρώτες γραμμές έκφρασης ή ρυτίδες δεν υπάρχει περίπτωση να διαλέξετε κανένα stick παρά μόνο να είναι ενυδατικό-υγρό !

Υπάρχουν "κλίμακες" στην κάλυψη ?  

Ναι υπάρχουν ! Και τι εννοώ ? Υπάρχουν 3 κλίμακες ! Απλή , μέτρια αλλά και η full κάλυψη !
Ανάλογα τις ανάγκες σας το τι θέλετε να καλύψετε και πόσο πολύ θέλετε να το καλύψετε,  διαλέγετε και παίρνετε !

Που πρέπει να τοποθετώ το concealer στο προσωπό μου ? 

 Στον επάνω χάρτη προσώπου θα δείτε τις περiοχές αλλά και τους λόγους για τους οποίους βάζουμε το concealer. Έτσι κρίνετε με της δικές σας ανάγκες και τεστάρετε! 

PS : Πάντα να δοκιμάζετε στα καταστήματα τις κατάλληλες αποχρώσεις ανάλογα την επιδερμίδα σας πριν αγοράσετε κάτι στο κουτουρού αλλά και μπορείτε επίσης να ζητήσετε κάποιο sample (free πάντα) για να το τεστάρετε στο σπίτι σας .

Let's get it started : 




High End σειρά αλλά είναι η μαγική 11άδα που σου βάζει τα γυαλιά! Bobbi Brown , Mac Cosmetics , MakeUp ForEver , Clarins, Νars , Urban Decay είναι τα απόλυτα concealer που θα πρέπει τουλάχιστον ένα να έχετε στο βαλιτσάκι σας . Πρόκειται για τα master στο είδος τους! H τιμή τους μπορεί να είναι τσουχτερή με κάποιο drugstore αλλά αξίζει να δώσεις 20-27 Ε αν ξέρεις ότι σου ταιριάζει, κάνει τη δουλειά του όπως ακριβώς θέλεις και πάνω απ όλα το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό !



Συνεχίζω με Tom Ford , Kevyn Aucoin , The Balm , Laura Mercier , Estee Lauder , Clinique , Dermablend - Vichy , MUFE , Kat Von D , Urban Decay Pencil .


The Retoucher by Charlotte Tilbury . Μπορεί στη συλλογή της να λέει ότι είναι concealer ( πανάκριβοοοοοο) στην πραγματικότητα όμως , πιστέψτε με την έπαθα, είναι ένα απλό highlight όπως το Touche Eclat Radiant Touch by YSL . Είναι ακριβώς το ίδιο ! Ίσως να είναι  concealer μόνο στην περίπτωση μιας περιοχής χωρίς κάποιο πρόβλημα , χωρίς μαύρους κύκλους για δείγμα αλλά και χωρίς ρυτίδα!!! Υπάρχει κάτι τέτοιο ? Ναι στις μικρές νεανικές επιδερμίδες εως 15 χρονών ! :) 





Από την άλλη πλευρά , των πιο οικονομικών concealer τα γνωστά drugstore , θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά brands που κάνουν φανταστική δουλειά επειδή προσπαθούν να φτάσουν τα high end !


Το βραβείο φέτος πηγαίνει στο απίστευτα φοβερό FIT ME concealer απο την Maybelline που είναι το dupe για το Radiant Concealer από NARS . To Wake Me Up από Rimmel , το Long Lasting από την Βρετανική Collection 2000 ,  οι  θεϊκές Αμερικανιές από την L.A pro conceal αλλά και Hard Candy το Glam of lauge . Κλείνω πάλι από την εταιρία Maybelline to Instart Age Rewind που προσωπικά το θεωρώ κορυφαίοοοοο αλλά και από την L' oreal το Magic Lumi .






Pro Kit Concealers - Foundations   Bobbi Brown 

Drugstore Concealer Kit  : Elf - Coastal Scents

Take a quote-look by B.B

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου